Nøddepostej
Du skal bruge:
1kg rodfrugter (kartofler, pastinakker, persillerødder, rødbeder, jordskokker eller hvad du nu lige har)
3 store løg
250 g nøddekerner eller kerner (bland gerne flere slags)
1 liter boullion
3 spsk sennepsfrø
2 spsk spidskommen
salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Skær rodfrugter og løg i stykker og kog dem møre i boullionen
Hak nødder og kerner groft, eller mal dem fint alt efter hvad du bedst kan lide
Når rodfrugterne er møre blendes de og blandes med nødder og krydderier
Kommes i et ildfast fad med staniol over
Efter ½ time røres der rundt i postejen og der bages yderligere en ½ time
Derefter tages staniolen væk, og der bages ½ time inden postejen tages ud og afkøles
Smager skønt på rugbrød med syltede rødbeder eller asier.
Ingen kommentarer endnu