Fastelavnsboller
Du skal bruge:
1 dl plantemælk (jeg brugte macademiamælk)
40 g margarine
25 glade gær
1/4 tsk salt
1 tsk vanillesukker
225 g hvedemel
Fyld:
30 g cremepulver (DR Öetker)
1 dl macademiamælk
50 g mørk chokolade (Jeg brugte 80%)
Fremgangsmåde:
Varm mælken i en kasserolle, og smelt margarinen deri.
Opløs gæren i mælken, og tilsæt salt, sukker og vanillesukker.
Kom melet i og ælt til dejen er glat og smidig. Den skal virke lide klistret, uden at klistre til fingrene.
Dejen sættes til hævning i ca.40 min.
Cremen laves ved at røre mælk og cremepulver sammen et minut. Derefter skal cremen hvile 10 min, og røres igennem igen.
Dejen slås forsigtigt ned, og deles i 6 portioner. Hver portion trilles til en kugle, og rulles ud, så den er ca 13 cm i diameter. Kom ca 1 1/2 tsk creme og lidt chokolade på hver portion dej, og saml kanterne på din fastelavnsbolle. Læg dem på en bageplade med samlingerne nedad, og lad dem efterhæve i ca 20 min.
Bages i 15 min ved 180°
Du kan smøre lidt creme på toppen af fastelavnsbollerne inden de bages, eller komme glasur på efter de er afkølet.
Tip: Du behøver ikke at komme creme i fastelavnsbollerne, men kan bruge dit yndlingsfyld.
Ingen kommentarer endnu