Pålægspølse

Fastelavnsboller

Du skal bruge:

1 dl plantemælk  (jeg brugte macademiamælk)

40 g margarine

25 glade gær

1/4 tsk salt

1 tsk vanillesukker

225 g hvedemel

 

Fyld:

30 g cremepulver (DR Öetker)

1 dl macademiamælk

50 g mørk chokolade  (Jeg brugte 80%)

 

Fremgangsmåde:

Varm mælken i en kasserolle, og smelt margarinen deri.

Opløs gæren i mælken, og tilsæt salt, sukker og vanillesukker.

Kom melet i og ælt til dejen er glat og smidig. Den skal virke lide klistret, uden at klistre til fingrene.

Dejen sættes til hævning i ca.40 min.

Cremen laves ved at røre mælk og cremepulver sammen et minut. Derefter skal cremen hvile 10 min, og røres igennem igen.

Dejen slås forsigtigt ned, og deles i 6 portioner. Hver portion trilles til en kugle, og rulles ud, så den er ca 13 cm i diameter. Kom ca 1 1/2 tsk creme og lidt chokolade på hver portion dej, og saml kanterne på din fastelavnsbolle. Læg dem på en bageplade med samlingerne nedad, og lad dem efterhæve i ca 20 min.

Bages i 15 min ved 180°

 

Du kan smøre lidt creme på toppen af fastelavnsbollerne inden de bages, eller komme glasur på efter de er afkølet.

 

Tip: Du behøver ikke at komme creme i fastelavnsbollerne, men kan bruge dit yndlingsfyld.

20170221_183117

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pålægspølse