Varm rosenkålsalat

Flødeboller (sortslyngelboller)

Du skal bruge:

100 g chokolade (Gerne lidt bitter, da skummet indeni bliver meget sødt)

4 spsk indkogt kikærtevand

50 g sukker

100 g marcipan

1/2 tsk citronsaft

1 tsk agar agar (kan undlades)

 

Fremgangsmåde:

Start med at lave bundene, ved at rulle marcipanen ud, så den er 4-5 mm tyk. Tryk bundene ud, og læg dem på en bageplade.

Bag dem i 5-6 min ved 180°c.

Derefter laves skummet.

Jeg brugte vandet fra en dåse kikærter, som jeg havde kogt ind til 1/3.

Kikærtevandet piskes til fint stift skum. Det tager ca 10 min.

Smelt chokoladen.

Min plan var at støbe nogle skaller, som jeg ville fylde skummet i, og derefter sætte bunden på. Men skallerne ville ikke ud af formene, så jeg sprøjtede skummet ud på bundene og hældte chokoladen over. Det gjorde at de kom til at ligne sorte slyngel, og derfor hedder de nu “sorteslyngelboller.#  Det blev ikke yndigt, men de smagte fantastisk!

floedeboller

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Varm rosenkålsalat